Home » Wat is Spoofing

Wat is Spoofing

Dit is een razendsnel toenemende vorm van oplichting die gedupeerden financieel en emotioneel sloopt. En uw bank doet niets voor u. Daarom willen gedupeerden zich verenigen om hun belangen te behartigen.

Wie heeft er de laatste maanden niet over gelezen of een tv-programma hierover gezien: gebeld worden door het alarmnummer van je eigen bank en binnen een uur ál je geld verliezen. Je wordt met een zeer overtuigend verhaal benaderd, gemanipuleerd, angstig gemaakt en in goed vertrouwen ga je dan je hele bezit overmaken op een zg. kluisrekening van een andere bank. Deze kluisrekening is niets meer dan een bankrekening van een geld-ezel. Binnen enkele minuten wordt het geld weer doorgesluisd en zien de slachtoffers hun opgebouwde vermogen totaal verdwijnen.
Het verhaal van inmiddels honderden (voornamelijk oudere) bankklanten. Privé-schades van tienduizenden euro’s. Om nog maar niet te spreken van de duizenden gevallen van benadering van klanten, die er net op tijd niet op in zijn gegaan.

Phishing is een andere vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse website, die een kopie is van de echte website, om ze daar – nietsvermoedend – te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcardnummer. Dan denk je iets gekocht te hebben maar ontvang je niets. Bij spoofing ben je in één klap al je geld kwijt.